Robinsonader

Berlingske har skrevet et spændende Essay om robinsonaden, som tema, i forbindelse med udgivelsen af Ida Hegazi Høyers roman Fortællingen om Øde.

"Det er en forrygende roman om vor tids flugtdrøm; om det frivillige eksil, mange i dag drømmer om. Indtil man har læst Høyer. Så lider man ikke længere under den vildfarelse, at livet uden andre er at foretrække. Men med den onde parentes, at det lette liv med andre også er en vildfarelse, en naiv drøm". Jeppe Krogsgaard Christensen 

Læs hele artiklen her

Berlingske_Ida_Hegazi_Fortællingenomøde

Reception

Det er de her to bøger, det handler om, når vi holder udgivelsesreception på Godsbanen (vogn 1) d. 20. september kl. 16! "Måske i morgen" er en svensk venskabsroman om to kvinders tilfældige møde i Stockholm, mens "Fortællingen om øde" er en sproglig stærk og særdeles absurd robinsonade, der tager udgangspunkt i Galapagos-mysteriet, hvor en kvinde blev dræbt på en øde ø. Begge forfattere og oversættere vil præsentere værkerne og tale om oversættelsen af dem! Glæder os til at se jer!

Se flere bøger i Metamorphosis-serien

Fortællingen_om_Øde_Måske_imorgen.png

Håndlavet papir

Forlagets to materialenørder tekstildesigner Gitte Lægård og grafiker Michelle Melissa Jakobsen har nørdet håndlavet papir til en ny udgivelse i Silkeserien i foråret 2018 med tekster af norske Frederik Svindland. Vi glæder os til at fortælle mere om det projekt. 

3satsammen.jpg
2tekst.jpg
Håndlavet_papir_Forlaget_Silkefyret.jpg

6 stjerner til Termin i Berlingske

Henrik Nor-Hansens roman kaldes "sublim" af anmelder Jeppe Krogsgaard Christensen, der blandt andet også skriver: "Jeg kendte heller ikke til Nor-Hansen, men har nu – takket være oversætter Allan Lillelund Andersen og det fine forlag Silkefyret – læst hans roman. Og »Termin – en fremstilling af vold i Norge« fortjener alle de priser, den kan få. Ikke mindst fordi den ikke rigtig ligner nogen anden roman." 

Læs hele anmeldelsen her:

Skærmbillede 2017-09-24 kl. 15.45.35.png